Sprint-projecten

Sprint-projecten is in het begin van 2018 samengevoegd met 3 andere regelingen.

Lees hier meer over vervangende regeling O&O-subsidies

Sprint-projecten zijn in het begin van 2018 samengevoegd met 3 andere regelingen.

Lees hier meer over vervangende regeling O&O-subsidies

Neem voorsprong met subsidies voor uw Sprint-project

Leidt u een grote onderneming, bent u actief in het Vlaams Gewest, of bent u dat in de toekomst van plan? Voert u bovendien een ontwikkelingsproject van beperkte grootte uit? Dan gaat het om een Sprint-project. En komt u in aanmerking voor een subsidie van het Agentschap Innoveren & Ondernemen.

Voorwaarden Sprint-project-subsidie

Sprint-projecten zijn eerder bescheiden ontwikkelingsprojecten.

 • Uw bedrijf ontwikkelt of verzamelt er nieuwe, al dan niet technologische kennis mee. En zet die verstandig in om belangrijke innovatieplannen tot een goed einde te brengen.
 • Met uw innovatieplannen ontwikkelt u een nagelnieuw of beduidend beter product, proces of concept, of een betere dienst. Bovendien heeft uw creatie een belangrijke impact op de toekomstige prestaties van uw bedrijf.
 • Biedt uw project geen duidelijk aantoonbare meerwaarde? Of kopieert uw project iets wat al bestaat bij een ander bedrijf? Dan komt het niet in aanmerking voor subsidies via een Sprint-project.

Komt u in aanmerking voor de Sprint-project-subsidie?

Past u vooral knowhow toe die eigen is aan uw bedrijf? Of verbetert u die geleidelijk aan? Dan voldoet u niet aan de eisen van een Sprint-project. Uw project moet duidelijk afwijken van uw gewoonlijke bedrijfsactiviteiten en courante vernieuwingsprocessen. Uw project verschilt bijvoorbeeld op het vlak van:

 • werkwijze
 • inhoud
 • vooropgestelde resultaten
 • voorziene risico’s

Bovendien moet u er extra kennis voor vergaren.

Stel: uw thema komt in aanmerking. Maar u doet een beroep op een partner die een vertrouwd consultingtraject volgt. In dat geval komt u niet in aanmerking voor de Sprint-project-subsidie. Reden? Het project moet uw onderneming voldoende uitdagen.

Sprint-projecten is in het begin van 2018 samengevoegd met 3 andere regelingen.

Lees hier meer over vervangende regeling O&O-subsidies

Sprint-project-subsidie: voorwaarden

 • Uw Sprint-project duurt maximaal 24 maanden.
 • Uw begroting bedraagt minstens 50.000 euro.
 • U voert per kalenderjaar maar één Sprint-project per bedrijf uit.
 • U kreeg – als aanvragend bedrijf – de afgelopen 3 jaar niet meer dan 250.000 jaarlijkse steun van het Agentschap Innoveren en Ondernemen.

 

Voldoet uw bedrijf aan deze voorwaarden? Dan krijgt het een Sprint-project-subsidie die 25 procent van de kosten dekt. U hebt recht op een maximumbedrag van 250.000 euro.

Ging u een relevante en substantiële samenwerking aan met een ander onafhankelijk bedrijf? Of leidt u zelf zo’n onderneming? Zit er bovendien minstens een kmo in uw verbond, en/of gaat het om een internationale samenwerking? Dan wordt het steunpercentage opgetrokken met 10 procent. Elk van de bedrijfspartners draagt dan risico en geen van beide heeft meer dan 70 procent aandeel in de projectkosten.

 

 

Sprint-project-subsidie: ook voor uw bedrijf

Komt uw bedrijf in aanmerking voor de Sprint-project-subsidie? Of twijfelt u? Neem contact op met uw DB&P-consultant. Die legt u alles van naaldje tot draadje uit. Bel naar +32 (0) 3 304 96 45 of vul het antwoordformulier hieronder in.