Kmo-groeisubsidie

Lanceert u nieuwe producten of verkent u nieuwe markten? Voor dergelijke groeitrajecten kunt u kmo groeisubsidie aanvragen.

Download de gratis factsheet

Bij het lanceren van nieuwe producten of het verkennen van nieuwe markten is er kapitaal nodig. Met de kmo groeisubsidie ondersteunt de Vlaamse overheid ondernemingen in Vlaanderen bij het realiseren van groeitrajecten. De subsidie draagt bij aan strategische kennis die er nodig is om van dergelijke groeiprojecten een succes te maken.

De kmo’s die een groeisprong willen realiseren kunnen onder voorwaarden groeisubsidie aanvragen. Groeien kan door middel van transformatie, innovatie en internationalisering. De subsidie bedraagt maximaal € 50.000 per jaar per groeitraject.

Komt uw onderneming in aanmerking?

De Kmo-groeisubsidie kan aangevraagd worden door kmo’s met een vestiging in Vlaanderen. Daarnaast dient het aandeel van de overheid kleiner te zijn dan 25%. Qua omzet en het aantal werknemers dient de onderneming te voldoen aan de Europese Kmo-definitie. De subsidie kan ingezet worden voor strategisch advies van een externe dienstverlener of de bruto loonkosten van de aanwerving van een strategisch profiel.

Voorwaarden van de investering

Om in aanmerking te komen voor subsidie dient het totale projectbedrag ten minste € 20.000 te bedragen. Het project dient vanzelfsprekend groeiambitie te hebben en een aanvaardbare hoofdactiviteit.

Download de gratis factsheet

Wilt u ook profiteren van KMO groeisubsidie?

Herkent u uw bedrijf in de bovenstaande beschrijving? Of bent u niet helemaal zeker? Zet uw innovatieplannen dan niet on hold: vraag meer uitleg aan uw DB&P-consultant. Bel naar +32 (0) 3 304 96 45 of vul het antwoordformulier hieronder in.