Eurostars-subsidie

Zo profiteert u van de Eurostars-subsidie

Innovatie loont: profiteer nu van de Eurostars-subsidie

Ontwikkelt u technologie voor nieuwe producten, processen of diensten? En werkt u voor uw innovatieplannen samen met partners uit andere EU-landen? Dan komt u wellicht in aanmerking voor de Eurostars-subsidie.

Voorwaarden voor Eurostars-subsidie

Ga hieronder na of uw innovatieplannen in aanmerking komen voor de Eurostars-subsidie:

 • Het project dient een maatschappelijk doel in om het even welke sector.
 • De leider van de projectpartners:
  • is een kmo uit een land dat deelneemt aan het Eurostars-programma
  • voert een belangrijke activiteit uit in onderzoek en ontwikkeling.
 • Er zijn minstens twee partners betrokken uit de deelnemende Eurostars-landen. Wat met onderzoeksinstellingen? Ook zij komen in aanmerking als ze voldoen aan deze voorwaarde: de betrokken kmo’s met een belangrijke O&O-activiteit moeten minstens de helft van de projectkosten op zich nemen.
 • Het project duurt niet langer dan 36 maanden.
 • Het project leidt tot een nieuw product, proces of dienst.
 • De marktlancering of klinische proeven van uw creatie vinden minder dan twee jaar na het einde van het project plaats.
 • Geen enkele partner draagt meer dan 75 procent van de projectkosten.
 • U hebt een juridische vertegenwoordiger tot uw beschikking.

Het is altijd mogelijk om een voorstel in te dienen. De raad evalueert de verzamelde voorstellen twee keer per jaar. Er zijn dus twee cut-offs per jaar.

Zoekt u begeleiding bij het aanvragen een Eurostar-subsidie? Vraag onze consultants.

Eurostars-subsidie voor uw innovatieplannen

Sinds 1 januari 2014 maken innovatieve bedrijven kans op de Eurostars-subsidie. Het Europese innovatieprogramma Eurostars is een initiatief van EUREKA en de Europese commissie. Het wil kmo’s en andere bedrijven helpen om marktgerichte technologische ontwikkelingen te realiseren.

Doet u voor uw innovatieplannen een beroep op de Eurostars-subsidie? Dan kost het u minder tijd om nieuwe technologieën op de markt te krijgen. En verkleint u de technische risico’s die daarbij horen. Een unieke kans voor kleine bedrijven. Want zo ontwikkelen ze zich sneller en blijven ze groeien.

Doe nu uw voordeel met de Eurostars-subsidie

Herkent u uw bedrijf in de bovenstaande beschrijving? Of bent u niet helemaal zeker? Zet uw innovatieplannen dan niet on hold: vraag meer uitleg aan uw DB&P-consultant. Bel naar +32 (0) 3 304 96 45 of vul het antwoordformulier hieronder in.